top of page
  • Foto van schrijverIris

ComWorks. Het project

Het tweede jaar van de opleiding communicatie begon met een groot project. Een project waarin groepen studenten een fictief bedrijf starten en minimaal 2 opdrachtgevers vinden om voor te werken. ComWorks is ons bedrijf.


De opdrachtgevers

Het zelf zoeken van opdrachtgevers bleek voor ons moeilijker dan we van tevoren hadden verwacht. Na 3 week, vele mails, 5 gesprekken en een aantal telefoontjes hadden we uiteindelijk twee leuke opdrachtgevers. De eerste was de SP Overijssel (ja de politieke partij) en de tweede is de Snackpoint in Emmen. Een groter contrast was bijna niet mogelijk!


De opdrachten

Het project draait helemaal om online communicatie dus daar moest de focus op liggen bij de opdrachten die we kregen. De SP wilde eigenlijk maar één ding en dat is meer engagement met jongeren. De ideale manier om dit te bereiken is natuurlijk social media --> online communicatie!


Voor de Snackpoint was het doel om de online communicatie een boost te geven. Hier onder vallen een gehele nieuwe website en een update van de Facebook pagina.


Scrum

Tijdens dit project moesten we gebruik maken van Scrum. Scrum is een projectaanpak waarmee in projecten sneller en beter resultaat wordt bereikt. Elk project kan in beginsel met Scrum worden uitgevoerd. Wij zijn gespecialiseerd in toepassing buiten de softwareontwikkeling. Het raamwerk van Scrum bestaat uit rollen, ceremonies en lijsten. (Wat is Scrum? (z.d.). Geraadpleegd op 2 januari 2019, van https://www.scrumcompany.nl/wat-is-scrum/)


Één van mijn rollen was 'project owner' voor de Snackpoint. Wij als groep hadden besloten om ons team in twee groepen te verdelen en elk voor één van de opdrachtgevers en elke met een eigen project owner. Natuurlijk werkten we als één team samen, maar het leek ons handig om het overzicht te bewaren om twee kleine kern groepen te hebben per opdrachtgever. Omdat ik als bijbaantje bij de Snackpoint werk en dus de opdrachtgever al ken, werd ik de product owner. Mijn belangrijkste taak was om contact te onderhouden met de opdrachtgever en om het team te leiden en knopen door te hakken om zo tot de opdrachtgever zijn gewenste eindresultaten te komen.


De producten

Voor de producten die we hebben gemaakt, hebben we alles zelf gedaan. Zowel het maken van de website in Wordpress, het schrijven van de teksten, het maken van de foto's en de vormgeving. Zelf heb ik al ervaring met vormgeving en fotografie, maar met Wordpress had ik nog nooit gewerkt (een van de redenen waarom deze website is gemaakt met behulp van Wix inplaats van Wordpress) en schrijven is ook niet mijn sterkste kant. Het leuke van het project is wel dat je met alles te maken krijgt en alles kan uitproberen, uit kan zoeken en veel kan leren!


Foto's van de producten zijn later te zien in mijn portfolio en in een nieuwe blogpost met de focus op mijn persoonlijke ervaring met dit project.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page